Beszámoló a 10. jubileumi ünnepségről
2016. május. 11. szerda, 22:57

10 évesek lettünk!

2016. május 8-án, vasárnap került megrendezésre a Sirius Érdi Állatmenhely 10. jubileumi ünnepsége. A program a menhely előtti területen zajlott, a telep tárt kapukkal várta az érdeklődőket.
Az ünnepséget elsősorban a Deményista Mentor Klub által felajánlott támogatás hívta életre, hiszen a februári mentorált a Sirius Állatmenhely volt, így támogatásuknak köszönhetően a születésnapi rendezvény szervezésébe is bele mertünk fogni.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szepes Gyula Művelődési Központ, a Fészek Gyermekvédő Egyesület, az AZÚR Kutyaiskola és a Pataki Cukrászda, valamint a MetLife támogatásával jött létre az egész napos rendezvény, ahol a délelőtt folyamán érkező családok, kisgyerekek élvezhették a bohóc lufihajtogatását, az arcfestő által készült csodás díszítéseket, Snoopy kutya társaságát. Állandó állatorvosunk, Dr. Bubu – Fekete Balázs is végig segítőkészen fogadta a felé irányuló kérdéseket. A délelőtt folyamán nagy sikere volt a kutyasimogatónak, ahol négy tüneményesen aranyos kölyökkutyával játszhattak a gyermekek.

A rendezvényt az Érdi Ifjúsági Önkormányzat képviseletében Gregor Alexandra diák-alpolgármester nyitotta meg, aki egyúttal bejelentette a Szepes Gyula Művelődési Központ támogatásával útjára induló állatvédelmi jótékonysági akciójukat, mely kampány a szeptemberi érdi utcabálig tart, és a fiatalok társadalmi felelősségvállalását kívánja előmozdítani. Köszönjük, hogy a Sirius Állatmenhely is részesülhet a támogatásból!

Déltől egyre több vendég érkezett, és kisorsolásra kerültek Snoopy segítségével az állatos kérdőívek helyes kitöltői között a nyeremények. Első délutáni programként az AZÚR Kutyaiskola bemutatója nyűgözte le a megjelent nézőközönséget, nagyon ügyes kutyákkal és profi kiképzőikkel lépett fel a kutyasuli. Volt ott lábak között szlalomozás, játékok vödörbe összepakolása, és a végén még a sok-sok kisgyermek lábai között is átszaladt az egyik ügyes kutya, ahogy a színpadon sorban egymás mellett, majd mögött álltak. Ezt követően a korábban meghirdetett rajzpályázat ifjú nyerteseit köszöntöttük, és átadtuk a díjakat (akik nem tudtak megjelenni, utólag megkapják a nyereményeiket). A csodaszép szülinapi torta felszeletelése és kiosztása követte a díjátadót, a Pataki Cukrászda tortája nem csupán gyönyörű volt, de nagyon finom is, ezúton is nagyon köszönjük Pataki Ádámnak a felajánlást. Villámgyorsan fogytak az Osváth Kereskedőház Kft. által kiszállított, a nap folyamán csipegethető szendvicsek és aprósütemények is.

Ezután következtek a zenés produkciók, a Fészek Gyermekvédő Egyesület szervezésében hihetetlenül szép hangú ifjú énekesnő, Lakatos Anita és tehetséges partnere, Vadászi Ádám adtak elő dalokat – részben saját szerzeményeket. Őket a néptáncos csapat követte, Szurma György, Rácz Anasztázia Zsanett, Betti Mirella Szintia és Betti Valentina, fürge lábukat csak úgy kapkodták, meglehetősen fiatal koruk ellenére nagyon ügyesen. Kaptunk egy kis ízelítőt a hangszeres komolyzenéből is, Szokolai Lóránt és Szokolai Gergely, valamint Horváth Ádám előadásában hallgathattunk meg néhány zenemű részletet, így elmondható, hogy a nap folyamán a könnyűzene, a tánc, és a komolyzene is része volt az eseménynek, ahogyan a vidám lufifújás mellett sokan leültek színezni és rajzolni is, felnőttek és gyerekek egyaránt.

Köszönjük a résztvevőknek és a látogatóknak, hogy együtt töltötték a menhely munkatársaival a születésnapot! Bízunk benne, hogy idővel egyre kevésbé lesz szükség a munkánkra, mert egyre több lelkiismeretes kutyagazdi lesz Érden és környékén, de amíg szükség lesz ránk, mi itt leszünk.


Böjtös Andrea Rita köszönetnyilvánítása:


A 10. jubileumi ünnepség a Sirius Alapítvány első saját rendezvénye volt, így különös figyelmet és rengeteg előkészületet igényelt részünkről, hogy minden rendben menjen.

Köszönetünket fejezzük ki T. Mészáros András polgármester úrnak, hogy városi rendezvénnyé nyilvánította, Simó Károly alpolgármester úrnak, hogy támogatott bennünket, és mindenkinek, aki a szervezésben és lebonyolításban szerepet vállalt, különösen Kázmér Juditnak, Tomeg Gizellának, Harangi Juditnak, Vokány Andreának, Juhász Dorottyának, Büki Saroltának, Király Gabriellának, Udvarhelyi Alexandra Szaszának, Láng Andrásnak, Vörös Tibinek, Snoopy-nak,Tordai Tímeának, Lakatos Istvánnak, Fekete Diának, Vadas Tibornénak és Rácz Gábornénak. Köszönjük dr. Fekete Balázsnak és dr. Bogó Zsófiának, hogy szakértelmükkel támogatták az állatbarátokat. Családtagjaim segítsége és aktív közreműködése nélkül sem sikerülhetett volna, így nekik is köszönet jár!

Nagy köszönet illeti Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát és az ÉKFI munkatársait, akik gyors és precíz munkát végeztek a sátor és színpad felállításakor.Külön köszönjük a sok segítséget és türelmet Krasznainé Simonyai Tímeának és a Szepes Gyula Művelődési Központ vezetőjének, Wolf Katalinnak. Köszönjük a közreműködést Szabó György műszaki vezetőnek és Boros Sándor profi fotósnak! Nagy segítséget jelentett, hogy az Összefogás Egyesület az asztalokat és padokat biztosította részünkre, külön köszönet Antunovits Antal képviselő úrnak.

Hálásan köszönjük az előadóművészek színvonalas produkcióit, mellyekkel igazán szép emlékké tették az eseményt!


Képek a rendezvényről:

szulinap2.jpg

szulinap1.jpg

szulinap3.jpg 

szulinap4.jpg

szulinap5.jpg

szulinap6.jpg

szulinap7.jpg

szulinap8.jpg

szulinap9.jpg

szulinap10.jpg

szulinap12.jpg


2435 olvasás
Megosztás:
Bejelentkezés
Az Ön azonosítóje le lett tiltva!
Hibás azonosító vagy jelszó!
Az azonosítót kötelező magadni!
A jelszót kötelező magadni!

Azonosító:

Jelszó: