Látogatás stop :-(
2020. március. 19. csütörtök, 15:21

Kedves Állatbarátok!

A coronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az Érdi Állatmenhely - Érd MJV Önkormányzatával egyeztetve - új intézkedéseket vezetett be.
03.16-tól a menhelyen sajnos nem tudunk látogatókat fogadni. Kérjük, hogy a menhely területére ne lépjenek be, indokolt esetben (pl. saját kutya hazavitele) munkatársaink a kapun kívül fogadják Önöket. Aki teheti, maradjon otthon, különös tekintettel a gyermekekre.

Kutyát örökbe fogadni bizonyos korlátozásokkal lehetséges; az előzetesen, fotó vagy videó alapján kiválasztott kutyust a menhelyen kívül, egyeztetett időpontban, védőfelszerelést használva mutatjuk meg a gazdijelöltnek (a gondozóknak így nem szükséges érintkezni senkivel). Ezekben a hetekben sajnos kénytelenek vagyunk nélkülözni az önkéntes segítőket is.
Döntésünket a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetséggel összhangban, a személyzet és az állatok védelmében hoztuk meg.
Az Állatorvosi Egyetem Virológiai Tanszékének állásfoglalása szerint jelen ismeretek alapján a kutyáknak nincs szerepe az új coronavírus terjesztésében, bár Hongkongban egy fertőzött ember kutyájában kimutatták a vírust, azonban a kutya nem mutatott tüneteket. Véleményük, hogy a menhelyeken a személyforgalom minimalizálása, a fertőtlenítés mindenképpen helyes intézkedések, és minden olyan lépés, amely az emberről emberre terjedés kockázatát csökkenti.

Mindenkinek kitartást és jó egészséget, a betegeknek mielőbbi felépülést kívánunk ebben a nehéz időszakban!
Sirius Alapítvány


latogatasstop.jpg

974 olvasás
Megosztás:
Bejelentkezés
Az Ön azonosítóje le lett tiltva!
Hibás azonosító vagy jelszó!
Az azonosítót kötelező magadni!
A jelszót kötelező magadni!

Azonosító:

Jelszó: