Vagány

Testméret: átlagos
Ajánlott: kertes házba
Cicával megfér: nincs adat
Azonos nemű kutyával megfér: nincs adat
Állapot: gazdit keres
Felkerülés dátuma: 2015. november 27. (péntek)
Megtekinthető: Ideiglenes befogadónál

Részletes ismertető

Vagány...

kicsivel nagyobb, mint egy kutya :-), akit két éve mentettünk az éhhalál széléről, a totális elhanyagoltságból, embertelen körülmények közül. Évekig élt lekötve egy düledező ólban, a saját felhalmozódott trágyájában. Patái - a kezeletlenség miatt - túlnőttek, fájdalmat okoztak neki, állatorvost sosem látott.
A gazdának nem nevezhető állattartótól Ozmitz Klára (https://www.facebook.com/vakkantlak/) és Családja szakszerű segítségével tudtuk elszállítani és Lovasudvarukban biztonsággal elhelyezni. Mivel csődör volt, egyik első feladatként kiheréltettük, hogy idővel be lehessen szoktatni a többiek közé. A kezdeti nehézségek - Vagány bántalmazásra visszavezethető antiszociális (harapós, rúgós) viselkedése - ellenére Kláráék nem adták fel, idővel a megfelelő környezet és gondoskodás meghozta gyümölcsét. A napokban látogattuk meg Vagányt és Társait, és hihetetlen a változás. Valószínűleg nem gondolta két évvel ezelőtt, hogy tele hassal, szeretetben is lehet élni :-).

Tudjuk, hogy egy ló fenntartása hatalmas költséggel jár, és mi igyekszünk lehetőségeinkhez mérten hozzájárulni élelméhez és a fontosabb egészségügyi kiadásokhoz.
Köszönettel veszünk minden anyagi vagy tárgyi segítséget és támogatást, hogy a lovacska hosszú távon is a legjobb ellátást kapja!

Vagány további képei

Részletes kereső