Állatok Világnapja
2018. október. 04. csütörtök, 09:19
​Az Állatok Világnapja az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe, de világszerte, így 1991 óta Magyarországon is minden év október első vasárnapján tartják (Assisi Szent Ferenc már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen).


A világnapon eredetileg a vadon élő állatok védelmére figyelmeztettek és pusztításuk ellen tiltakoztak, ma már minden védtelen élőlényre felhívják a figyelmet. Az ember állatbarátnak születik, csak később nevelik bele a fölös félelmet, higiéniai irtózást, s ez is gerjesztheti az állatokkal szembeni agresszió kialakulását. Persze sajnos a haszonelvűségnek is sok állat esik áldozatul. A kedvtelési állattartás felelősségen kell, hogy alapuljon, ugyanakkor a "kedvenc" állatok közül hazánkban évente több százezer válik kóborrá.
Kérjük, emlékezzen ezen a napon azokra a kiszolgáltatott élőlényekre, amelyek csakis az ember hibájából váltak árva "menhelyi" állatokká, és akiket az állatvédők maroknyi csapata próbál erején felül megmenteni...


allatokvilagnapja2018.jpg

390 olvasás
Megosztás:
Bejelentkezés
Az Ön azonosítóje le lett tiltva!
Hibás azonosító vagy jelszó!
Az azonosítót kötelező magadni!
A jelszót kötelező magadni!

Azonosító:

Jelszó: