Rólunk
2010. június. 18. péntek, 21:32
Közhasznú alapítványunkat 2005-ben jegyezték be hivatalosan, de alapító tagjai évekkel korábban kezdték állatvédelmi tevékenységüket. Mint minden állatbarát, mi sem tudtunk szó nélkül elmenni egy-egy bajba jutott élőlény mellett, magánemberként igyekeztünk sorsukat megoldani, elhelyezésükről és ellátásukról gondoskodni. Régóta működő állatmenhelyeken vállaltunk önkéntes feladatokat, például talált állatok ideiglenes elhelyezése, interneten, újságban fényképes hirdetése, közvetítés, ivartalanításra szállítás. Csakhamar azonban kutyusok és cicák serege várta a segítségünket…

Régóta figyelemmel kísérjük elsősorban lakóhelyünk, Érd társállat-tartási gondjait, mely problémakör megoldását a Városvezetéssel együttműködve kívánjuk elérni. Az első és legfontosabb feladatunknak Érd Megyei Jogú Város Ebtelepének sikeres működtetését tartjuk. A Telep egyúttal gyepmesteri telepként is funkcionál, ez azt jelenti, hogy a város alkalmazásában álló gyepmester az utcán kóborló érdi kutyákat a karanténépületbe szállítja. Itt két hetes megfigyelést követően alapítványunk gondozásába kerülnek, és oltva, parazitamentesítve költöznek a menhelyre. Eutanáziát csak nagyon indokolt esetben hagyunk jóvá a gyepmesteri telepen, például gyógyíthatatlan beteg, nagyon öreg, idegrendszeri problémás, agresszív kutyáknál.
Városunkban nagy szükség van egy ilyen hasznos, és az állattartási kultúrát elősegítő létesítményre, ahol elveszett kutyák tulajdonosainak is segítséget nyújtunk, valamint a talált és gazdához sokáig nem jutó állatokat sem szükségszerű elpusztítani. Az állatotthonban egyelőre kutyák elhelyezéséről tudunk gondoskodni, egyéb bajba jutott társállatok sorsa csak ideiglenes befogadók bevonásával oldható meg.
Sajnos gondot okoz, hogy a környéken az érdin kívül eddig egyetlen állatotthon sem épült, így az állatvédők küzdelme még nehezebb, mert a környékbeli települések többségén nincs hová helyezni a kutyákat, macskákat, míg eredeti vagy végleges gazdájukhoz sikerül juttatni őket. Az érdi kutyamenhely befogadóképessége nem teszi lehetővé, hogy a régió összes rászoruló kutyáját befogadhassuk, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehető legtöbb állaton segítsünk – területi hovatartozástól függetlenül.

Jelenleg mintegy 130 kutya és közel 30 macska etetéséről és orvosi ellátásáról gondoskodunk. Sikerünknek tekinthetjük, hogy már több ezer kutyust és cicát sikerült szerető gazdihoz juttatnunk.
A környékbeli állatorvosok és klinikák bevonásával évek óta folytatjuk ivartalanítási programunkat, hiszen a kóbor vagy az emberi kegyetlenség áldozatává váló állatok száma ilyen módon hatásosan csökkenthető, ugyanakkor az eljárás egészségi állapotukat nem befolyásolja.

Ezenkívül nagyon fontosnak tartjuk a társadalmi szemlélet formálását, hogy az emberek egyáltalán tudomást szerezzenek számunkra - állatvédők számára – egyértelmű témákról, tévhitekről. Ebben a média segítségére is feltétlen számítunk, minden módon az állatok védelmében és érdekében fogunk fellépni. A témához kapcsolódó előadások (pl. iskolákban) valamint rendezvények szervezése, tájékoztató kiadványok terjesztése is céljaink között szerepel.

Kérjük, gondolja át egy pillanatra, hogy Ön mit tudna tenni saját környezetében annak érdekében, hogy ne legyenek utcán éhező vagy családban “feleslegessé vált” állatok. Hazánkban az állatvédők helyzete nagyon nehéz, mert bár elhivatottságunk határtalan, anyagi lehetőségeink végesek. Állami támogatás híján adományozók segítségére számítunk, hogy minél több hálás négylábú jövőjét tudjuk biztosítani.

Ön is lehet önkéntes...

Alapítványunk sokrétű munkája elképzelhetetlen segítők nélkül. Minél többen igyekszünk rajta, annál több mindent és hamarabb tudunk elérni céljainkból. Az állatokat szerető és tiszteletben tartó emberek összefogásával jobbá tehetjük a világot! A segítségnyújtás sokféle lehet; amennyiben úgy érzi, önkéntes munkájával segítene bajba jutott állatokon, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.

Örökbefogadás...

Legnagyobb öröm számunkra, ha egy hányatott sorsú állat végre biztos, szerető gazdájára, új családra lel. Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy ideiglenes “menhelyi” életüket szebbé tegyük, sajnos érthető módon nem tudjuk mindannyiuknak egyszerre biztosítani azt az egyedi gondoskodást, melyet felelős, elkötelezett gazdájuktól kapnak. Minden általunk befogadott árva állat megkapja a szükséges oltásokat és féregtelenítést, az ivarérett korú szukákat ivartalaníttatjuk. Az adoptálás Örökbefogadási Nyilatkozat aláírásával történik, hogy bármiféle visszaélést kiküszöbölhessünk. Arra biztatunk minden kedves gazdijelöltet, válasszon magának olyan kedvencet, akinek befogadásával még egy életnek ad lehetőséget, hiszen a helyére újabb rászoruló kerülhet. Semmi sem ér fel egy sokat szenvedett kutya vagy cica hálájával, szeretetünket százszorosan viszonozzák!

Ha Ön szeretne segíteni, hálásan köszönjük anyagi vagy tárgyi adományát is, mellyel támogatja állatvédelmi tevékenységünket. Minden felajánlásnak örülünk, legyen az pénz, eleség, felszerelés, építőanyag, állatgyógyászati kellék vagy éppen tisztítószer.
Kérjük, támogassa védenceinket adója 1%-ának felajánlásával!
Alapítványunknak nagyon sokat jelent a jóindulatú állatbarátok segítsége, hiszen enélkül mindennapi munkánk és hosszútávú terveink megvalósítása egyaránt lehetetlen volna. Jelenleg védenceink eleségének beszerzése és orvosi költségei, valamint ivartalanítása okozza a legnagyobb pénzügyi gondot. A szaporulat elkerülése kulcsfontosságú kötelességünk annak érdekében, hogy semmiképpen ne növekedjen az amúgy is nehezen áttekinthető elhagyott állatok száma.
Szponzorálás esetén igény szerint az aktuális nonprofit törvényekben leírtaknak megfelelően adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki.
Az igazolás kiadása nem automatikus, kérjük, juttassa el hozzánk az Ön szükséges adatait (név, lakcím/székhely, adóazonosító/adószám). Támogatóinkat természetesen minden általunk képviselt nyilvános felületen feltüntetjük, ha engedélyt kapunk erre.

Képek a menhelyről:

menhelyudvar1.jpg

menhely2015.jpg

menhelyudvar3.jpg

menhelyepuletek.jpg

menhely2015_4.jpg

menhelyepulet2.jpg

menhely2015_3.jpg

menhelyovi.jpg

menhelybolcsi.jpg

menhely2015_5.jpg

menhelyudvar5.jpg

menhely2015_2.jpg

menhelytakaritas3.jpg

Szívből köszönjük mindenfajta támogatását! Munkánk csakis kedves Állatbarátok segítségével lehet igazán eredményes. Tegyünk egy lépést egy békésebb világ felé és
fogjunk össze az állatokért!

Köszönettel: Böjtös Andrea, az Alapítvány elnöke-képviselője